Izdvojeno

HIP - Historija, Istorija, Povijest

Cilj projekta je potaknuti razvijanje svijesti i stimulirati diskusije o suvremenoj povijesti u zemljama bivše Jugoslavije.

više informacija

Anne Frank - Povijest za sadašnjost

Kao hrvatski partner Kuće Anne Frank iz Amsterdama, po prvi puta u Hrvatsku dovodimo međunarodnu putujuću izložbu o Anni Frank prisutnu u 40 drugih zemalja, “Anne Frank—povijest za sadašnjost”.

više informacija

Model European Union Zagreb

Kao simulacija donošenja političkih odluka na europskoj razini, Model European Union (MEU) studentima pruža uvid u način funkcioniranja institucija EU.

više informacija
 • HERStory

  Projekt za srednjoškolce iz Njemačke, Poljske i Hrvatske koji se bavi ženskim ulogama kroz povijesti i u današnjem društvu.

  više informacija
 • Betzavta

  Međunarodni tečaj "Učenje o demokraciji pomoću Betzavta" daje priliku mladima i onima koji s njima rade uvid u metodologiju pod nazivom Betzavta. Betzavta je inovativan način učenja građanske i političke participacije pomoću eksperimentalnog procesa učenja.

  više informacija
 • Free2Choose

  Radionice s učenicima iz raznih škola diljem Hrvatske o ljudskim pravima i njihovim sukobima - srednjoškolci izrađuju kratke filmove koji se bave ovim pitanjima.

  više informacija
 • MICC

  MICC bavi se pitanjima ratnih zločina koja su u mnogim zajednicama osjetljiva tema o kojoj se ne raspravlja ni u javnosti ni u školama. Cilj je kroz simulaciju rada suda, te niz radionica i diskusija potaknuti razgovor o bitnim temama poput ljudskih prava, osobne odgovornosti i predrasuda.

  više informacija